Theater voor scholen

Tijdens de door Studio143 aangeboden workshops en lessen worden de kinderen & jongeren in een veilige sfeer uitgedaagd op het gebied van:

  • Durven onderzoeken en willen uitproberen
  • Eigen grenzen opzoeken
  • Open staan voor nieuwe en onbekende dingen
  • Eigen gevoelens herkennen en creatief hiermee omgaan
  • Samenwerken
  • Afwisseling tussen ‘los gaan’ en zich goed concentreren
  • Kijken en zien
  • Luisteren en horen
  • Bewust worden van de mogelijkheden van eigen lichaam en stem in het kader van theater
Ik wil graag meer informatie

De kinderen & jongeren worden door Studio143 als jonge theater makers/acteurs/dansers benaderd. Studio143 heeft als doel om hen zo veel mogelijk bij het proces van creëren en kritisch denken te betrekken. Meer dan als een leuke dag/middag/uur is elk van deze workshops bedoeld als een inspirerende ontmoeting en uitwisseling tussen de leidende docent en de leerlingen.

Basisonderwijs

Villa Música
In het Muziekhuis dat Villa Música heet, wonen Papegaai Lola, olifant Carlos en tante Pip. Tante Pip is een zangeres. Zij heeft het de hele dag over muziek. Als je bij haar op bezoek komt, weet je snel wat een vioolsleutel, een rustteken en een noot is. Tante Pip kent veel liedjes en zij kan ook goed dansen. Carlos en Lola doen natuurlijk mee. In Villa Música is het elke dag feest!

Villa Música is een les waarin kinderen zingen, spelen en bewegen op het thema ‘’muziek’’. De les geeft kinderen de kans om kennis te maken met de basiselementen van de muziektheorie. Dit alles op een heel speelse manier.

Leeftijd: 4 – 5 jaar oud
Duur: 1 uur
Prijs: €65, incl. BTW per uur

Op reis

De wereld is groot! Je hebt zo veel te ontdekken. Verre landen, interessante mensen! Je neemt een kijkje op de kaart. Oh ja, vandaag naar Spanje! Je koffer of rugzak inpakken en dan sta je klaar om te vertrekken.

Op reis is een les waarin beweging, spel en zang gecombineerd worden. In een boeiend fantasiesamenspel beleven de kinderen verschillende avonturen. In Italië ontmoeten ze beroemde operazangers, in Spanje trekken ze hakken aan om flamenco te dansen en in Australië maken ze kennis met kangoeroes. Ze moeten het redden in het bos, in de jungle en in een gevaarlijke rivier.

Leeftijd: 5 – 8 jaar oud
Duur: 1 uur
Vorm: eenmalig gegeven of als project van een bepaald aantal lessen
Prijs: €65, incl. BTW per uur

Het is wat het niet is

Wij leven omringd door verschillende objecten; een tafel is een tafel, een stoel is een stoel en een tafelkleed is gewoon een tafelkleed. Maar een voorwerp, net als een acteur, kan verschillende rollen spelen. Een tafel kan opeens een boot worden waardoor een tafelkleed in een zeil moet veranderen.

Tijdens de workshop ‘Het is wat het niet is’ wordt er theater gemaakt vanuit speelse improvisaties met verschillende voorwerpen. Er worden fantasievolle scenes gecreëerd die zowel voor de spelers als voor de kijkers verrassend zijn.

Leeftijd: 9 – 11 jaar oud
Duur: tenminste 1,5 uur
Vorm: eenmalig gegeven of als project van een bepaald aantal lessen
Prijs: €65, incl. BTW per uur

Ik ben de baas!

Stel je voor dat het klopt. Jij bent de baas! Je mag bepalen wat je gaat doen en hoe. Heerlijk. Maar misschien ook een beetje eng, want nu moet je zelf de kar trekken. Gelukkig gebeurt alles binnen het kader van theater. Je mag jezelf laten leiden door je fantasie en je ideeën direct uitproberen in het spel.

Ik ben de baas! is een workshop waarin de inhoud van de les opgebouwd wordt op basis van de gesprekken met de kinderen. Er wordt gewerkt vanuit de thema’s waar de kinderen zelf voor kiezen met als doel het creëren van  spannende theaterscenes.

Leeftijd: 10 -12 jaar oud
Duur: tenminste 1,5 uur
Vorm: eenmalig gegeven of als project van een bepaald aantal lessen
Prijs: €65, incl. BTW per uur

Voortgezet onderwijs

(A)Sociaal!

Op één dag wordt je iPhone gestolen en je computer gaat stuk. Geen sms-jes, geen Twitter, geen Facebook, geen e-mails, niets! Je bent even buiten bereik. Hoe voelt het? Wat doet het met je? Besta je nog? Waar ben je dagelijks met je hoofd? Hier op aarde? Of daar op het internet? En tot slot, wat betekent tegenwoordig het woord sociaal?

(A)Sociaal is een workshop gefocust op het thema sociale media en het invloed die deze op ons hebben. Alle bovengestelde vragen worden gesteld door middel van theater. Wij gaan veel improviseren met als doel het creëren van boeiende scènes die de bovengestelde vragen toelichten. Dat vraagt om veel reflectievermogen, humor en fantasie.

Leeftijd 12+
Duur: tenminste 1,5 uur
Vorm: eenmalig gegeven of als project van een bepaald aantal lessen
Prijs: €65, incl. BTW per uur

Een vers uit Anthigone

Tijdens deze workshop wordt de kern van het verhaal van Anthigone theatraal bewerkt met als doel de verbinding tussen het oude Griekse drama van Sophocles en het heden te leggen. We gaan aan de slag met de tekst vanuit verschillende invalshoeken; we creëren toneelscenes, we bedenken choreografie met maskers, we zingen en we schrijven hedendaagse dialogen waarin de echo van het verhaal van Anthigone weerklinkt.

Een vers uit Anthigone is een uitdagende workshop voor de leerlingen die zoveel van een theatraal als van een intellectueel avontuur houden.

Leeftijd: 14+
Duur: dagdeel
Vorm: workshop/project
Prijs: €65, incl. BTW per uur

Acteren

Interessante workshop voor iedereen die van acteren houdt of over acteren droomt. Er worden verschillende aspecten van het acteren onder de loep genomen. We gaan zowel fysiek spel als tekstinterpretatie uitproberen en de verbinding tussen die twee leggen. Ook camera acteren komt aan bod. Er wordt veel gespeeld. Lol en intensief werken gegarandeerd!

Leeftijd: 15+
Duur: tenminsten 1,5 uur
Vorm: eenmalig gegeven of als project van een bepaald aantal lessen
Prijs: €65, incl. BTW per uur

Onderdelen:

Basis Acteur Training (in groepsverband)
Verschillende oefeningen die zorgen voor:
–       goede kennismaking en verbond tussen de spelers
–       bewust worden van eigen lichaam en stem
–       bewust worden van de theatrale ruimte

Improvisatie

Tekst interpretatie/Scenes

Fysiek spel/Scenes

Camera acteren/Scenes

Ik wil graag meer informatie